За 14-то издание на традиционния празник на тиквата в Севлиево се очаква

...
За 14-то издание на традиционния празник на тиквата в Севлиево се очаква
Коментари Харесай

1000 лева награда за най-голямата тиква в България

За 14-то издание на обичайния празник на тиквата в Севлиево се чака да дойдат хиляди туристи. Тридневният фест стартира на 12 октомври, есенният панаир е с начална дата 11 октомври, а на 14 октомври ще бъде маркиран празникът на града. Това оповестиха от общината, която провежда празниците.

Концертът на дует " Ритон " е на 11 октомври в 17,30 часа, а на идващия ден стартира празник под мотото " Севлиево - столица на тиквата ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Карвинг навън, оранжев ъгъл и празничен шампионат по стрийтбол са единствено част от заниманията, които ще видят севлиевци и гостите на града. Ще има ателиета, състезания, кулинарни изложения, концерти, а тиквеникът рекордьор, който ще е с дължина над 200 метра, тази година ще бъде подготвен със съдействието на телевизионния водещ Ути Бъчваров.

Най-голямата тиква, победител в състезанието под наслов " Тиква най- най- ", тази година ще бъде отличена с великодушна премия.

Фирмите, спонсори на празника, ще връчат на стопанина, отгледал гигантската тиква, парична сума в размер на 1000 лв.. Стопаните могат да премерят сили и в други категории - за най-малка тиква, за най-красива, най-нестандартна и най-дълга тиква, където също има парични награди. Тиквите ще бъдат подредени в галерия на площад " Свобода ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР